Vem är nu den här Luna?

 
Det här är Luna. En av dom gladaste men också mest busigaste hund jag någonsin träffat.
Min sambo och jag hade talat ett tag om att skaffa hund, han har haft hund tidigare och jag har växt upp med hund i familjen så när Andreas kollega frågade oss en dag om vi ville kolla på american bullys-valpar så var svaret självklart ja. 
Det fanns nu 2 valpar kvar, en brun och så Luna, den grå-blå. Luna var mer tillbaka dragen än sin syster (vilket vi senare har märkt bara var en fasad, haha) men man såg ändå nyfikenheten i hennes ögon. Det tog väl cirka 1 timme så hade vi bestämt oss att henne vill vi ha. 
Några dagar senare, närmare bestämt den 25 Juli 2016 så flyttade Luna hem till oss, då 10 veckor gammal. 
 
 
Idag är Luna 6 månader gammal (eller ja, blir det den 5 november) och hon är den finaste av bullys jag någonsin sett. Hon har sitt egna sätt och är otroligt busig, samtidigt som hon är otroligt mysig och ligger helst på oss än bredvid. Hon är alltid nyfiken på precis allt, varesig det är en plastpåse eller något annat djur utomhus. 
 
 
 
Hon är inte bara vår hund, hon är vår familjemedlem och vår bästa vän ♥
 

Det första inlägget, 31 Oktober 2016


Gårdagens veganska pizza med veef från Astrid & Aporna, kronärtskocka, skogschampinjoner, violife ost, färsk bladspenat, körsbärstomater och rydbergs bearnasiesås (den är helt vegansk, fantastiskt)
 

 
 
Jag har länge sagt till min sambo, jag ska börja blogga. Dels för att jag gjorde detta när jag var yngre och tyckte det var riktigt roligt, men också för att jag vill nå ut till andra människor - och inspirera. 
 
Jag är alltså en tjej på 25 år som kommer från Norrköping, men är numer bosatt i Linköping efter att ha träffat kärleken här, Andreas. Vi bor tillsammans med våran American Bully tjej, Luna, som är 6 månader gammal. 
 
När jag träffade min sambo var jag köttätare ut i fingertopparna, medans min sambo var vegan - och det tog inte lång tid innan han introducerade mig för all fantastiskt mat som finns när man enbart äter växtbaserad kost och jag blev helt såld. Efter en tid insåg jag hur mycket bättre jag mådde, i både hjärtat, hjärnan och kroppen, när jag åt denna kost så för mig blev det självklart. 
Kan jag göra något för både djuren, miljön och mig själv genom att utesluta allt som kommer från djurriket så blev det ett självklart val att fortsätta äta växtbaserad kost.

Så här är jag idag, 25år gammal och har aldrig mått bättre. 

Med denna blogg hoppas jag att kunna inspirera fler folk genom att visa upp vilka alternativ det finns. 
Självklart kommer bloggen handla om så mycket mer än bara mat, men mer om det i kommande inlägg.